2016. május 3., kedd

LECKÉK

Kedves Betegeskedők!

Tudom, hogy nem vagytok könnyű helyzetben, nyűgösek lehettek, kellemetlen lehet a betegségetek. De talán, ha elvonjátok a figyelmeteket róla, az segíthet...átmenetileg. :)
Ez történhet pl. kicsi tanulással. Leírom, mit tanultunk az iskolában:
Tegnap, azaz hétfőn, elmondtuk a Farkas és a kutya című olvasmány tartalmát úgy, hogy egy segítő szót kaptak mindig a gyerekek a soron következő mondat megfogalmazásához. Ez nektek is nagyon könnyen fog menni!!
Ezen az órán vettük még az Icinke-picinke  és  a Török és a tehenek című verses meséket. Választhattok, melyik tetszik jobban, azt kell 9-re, vagyis jövő hétfőre megtanulni.
A mai napon  fénymásolt lapokon dolgoztunk. Írásból egy 3 oldalas feladatlapot töltöttünk ki. Néha közösen oldottuk meg a feladványokat, máskor pedig önállóan kellett a gyerekeknek dolgozniuk. Pár feladat házi lett.
Olvasás órán a Török és a tehenek meséhez kaptak az osztálytársaitok feladatlapot, amit önállóan töltöttek ki, úgy, hogy közben nézhették a könyvben a mese szövegét.

 Ezek a lapok bent várnak benneteket az iskolában. Ha  a szüleitek vagy a testvéretek be tud érte jönni, akkor otthon, míg lábadoztok, ti is dolgozhattok vele. Érdekes, rajzos, új feladatok vannak benne!
Olvasásból a kis zöld füzetkéből adtam fel a 3. oldalt házinak.

Remélem hamar meggyógyultok,  mert nagyon hiányoztok már mindnyájunknak!

Pár szó még a közelgő programokról:
A családos kirándulást 7-re, szombatra tervezzük. Visegrádra mennénk, ahol igazán könnyű séta után egy kis patakos-zubogós résznél időzhetnénk kicsit. Ha jó lesz az idő itt játszhatnak, vizezhetnek kicsit a gyerekek. Nem sokkal később egy szép füvészkert nézhető meg, benne kis szurdok-túrával vagy a lankásabb részek bebarangolásával. (belépő 500ft) A közelben lévő nagy réten lehet focizni, tollasozni, piknikezni. Feliratkozni az ajtón lehet.

9-én, hétfőn 10 órakor osztályfényképezés lesz. Szép ruhába gyertek, nem kell ünneplő, csak szép, kedvetekre való. Ha a fotózás megvolt, átöltözünk játszós ruhába és indulunk a Peremvárosi horgásztóhoz egy horgásznapra. A testvérosztályunkkal közös programon mindenki kap egy horgászbotot és türelemmel, figyelemmel aranyos kis halakat, esetleg nagyobbacskákat foghat. Versenyt rendezünk, a végén érmekkel, jutalmakkal. Erre a programra is sok szeretettel várjuk a szülőket! Aki teheti, a munkája megengedi, tartson velünk!

10-én, kedden nézzük meg a Bárány Boldizsár című zenés darabot a Radnóti Színházban.
Erről már írtam korábban.

Az anyák napi műsorral szeretnénk megvárni a most még betegeket s teljes létszámmal az édesanyák elé állni. Ezért, remélve, hogy a jövő hétre már teljes lesz az osztály létszáma, 11-én vagy 12-én tartanánk meg az ünnepséget. 16.30 -kor kezdenénk. Odaérnétek, anyukák? Jó lenne valamelyik nap?
Beszéljünk erről, hogy mihamarabb kihirdethessük!
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése